Going anal? En guide til analsex

Let’s talk anal pleasure. Analsex er sex, hvor anus og området omkring stimuleres. Analsex er ikke kun penetration - det er alt hvad din numse begærer ♥ Det kan gøres med fingrene, penis, med tungen eller et stykke sexlegetøj. As you please. 

Analsex kan føles helt anderledes end vaginalpenetrering. Området omkring anus er meget følsomt, og det kan være enormt pirrende og dejligt at have analsex. 
Har du lyst til at eksperimentere med analsex? Eller bare til at vide mere? Inden du selv forsøger dig med det, er der en ting eller to, der kan være gode at vide først. Læs med.

First things first. Lyt altid til din krop og overskrid aldrig dine egne grænser. Når du har (anal)sex er det så vigtigt, at du lytter til din krops signaler og kun gør, hvad der føles rart. Stol på din krop - den fortæller dig, hvad du behøver at vide. 


Vores lyst og præferencer er vidt forskellige. Det gælder selvfølgelig også, når det kommer til analsex. Nogle kan bedst lide en smule anal stimulering, som en finger eller en lille buttplug i numsen, mens andre foretrækker noget større og mere intenst. 


En god måde at udforske om analsex er noget for dig, er ved at dyrke det med dig selv. Og hvis du har analsex med en eller flere partnere, så husk at få kommunikeret dine præferencer og grænser tydeligt. Communication is key <3 

Analsex første gang

Er det første gang, du skal have analsex, enten alene eller med partner(e), er det en god idé at gå langsomt frem. Varm op, skab de omgivelser, der skal til for, at du er mest muligt tryg. Og gå langsomt frem. Analsex er bedst når du er afslappet både i krop, røv og sind. 

Du kan eventuelt starte med en anden form for sex, så du er både våd og afslappet, og forsøg så forsigtigt at eksperimentere med, hvordan det føles at blive rørt af en finger, et buttplug, en dildo eller penis omkring anus. Til at starte med kan du eller din(e) partner(e) massere anus blidt for at få løsnet op, og til sidst kan I lige så stille penetrere - hvis I har lyst. Her er der ikke tale om timevis lang opvarmning, og der er intet facit.

Mærk efter, om det føles rart, og stop eller tag en pause, hvis noget føles smertefuldt eller ubehageligt. Analsex skal ikke gøre ondt. 

Sådan forbereder du dig inden analsex

Analsex skal føles dejligt for alle parter. Og selvom du både er 1. pisselækker og 2. horny AF, risikerer du, at det bliver en smertefuld oplevelse, hvis du går for hurtigt frem. Tag dig god tid, så du kan få din well-deserved-pleasure. 

Tre tips til lidt forberedelse, som kan give dig den tryghed du (måske) har brug for: 

 • Hvis du er sammen andre kan vi kun anbefale at tale med din(e) partner(e) om, hvad du har lyst til, og hvad der skal til for, at du føler dig klar og komfortabel. Noget i kan gøre både før og under akten. Sammen kan i skabe de rammer, I har brug for.
 • Brug glidecreme. Sørg for at have købt en god glidecreme, inden du planlægger at skulle have analsex. Du bliver ikke naturligt fugtig omkring anus, og derfor er der brug for noget glidemiddel for at det skal føles rart at have sex analt. Hellere for meget end for lidt - Make it drip.
 • Vask dig, inden I går i gang. Du kan måske komme til at føle dig usikker, hvis du er bange for, at du ikke er ren, at det lugter, eller der kommer afføring på din partner, på legetøjet eller på sengetøjet. Men medmindre du føler, du skal på toilettet, er din endetarm sandsynligvis tom, så du behøver egentlig slet ikke at være bekymret for, om der kommer afføring med ud under sex. Du kan vaske dig omkring anus og lige inden for endetarmsåbningen inden.

Til det vil vi gerne lige tilføje, at hvis det nu skulle ske, så fuck det ♥ Det er en helt naturlig del af analsex. I’m sure you’re used to handle some shit. 

Flere måder at have analsex på

Analsex er ikke kun penetrering af anus. Analsex kan også være en pirrende lillefinger ved anus under sex eller et buttplug i numsen. Analsex er alle former for sex, hvor anus enten bliver masseret, berørt eller penetreret. Hvis du har brug for lidt inspiration, har vi samlet svar fra vores sexy og cute community ♥

“Start småt og brug masser af glidecreme. Stop hvis noget gør ondt.”, “Hvis man ikke har prøvet det før, kan det være en fordel at udforske det selv først.”, “Glidecreme, tryghed, tålmodighed og afslappelse.”, “Vådt, blødt og langsomt”, “Tag et bad inden, så modtageren føler sig ren og afslappet.”

Analsex med sexlegetøj

Vil du gerne bruge sexlegetøj, der kan bruges analt, er der mange muligheder, du kan udforske. Det kan f.eks. være:


 • Buttplug - Et buttplug minder om en dildo, men er ofte kortere og er formet med en slags stopklods for enden, så den ikke kan smutte op i endetarmen. Buttplugs fås f.eks. i gummi og glas. 
 • Dildo - Du kan godt bruge en almindelig dildo til analsex, men sørg for at holde godt fast: Stikker du den for langt ind, kan den nemlig være svær at få ud.
 • Vibrator - En vibrator kan også bruges, når du skal have analsex. 
  Prøv det af, og se om vibrationer i og omkring anus er noget for dig. Du skal ikke nødvendigvis stikke den indenfor, men det kan være en effektiv måde at få dig til at løsne op omkring anus. Vibratoren kan også bruges til at stimulere andre steder under analsex. We love us some double trouble. ♥

Se vores udvalg af anal sexlegetøj.


Hvilke sexstillinger er gode til analsex?
Analsex med andre. I kan have analsex i lige så mange stillinger som andre slags sex. Måske er analsex i doggy det eneste, du er blevet præsenteret - der findes mange andre måder i kan knalde på. Det kan være dejligt intimt at have analsex i en stilling, hvor I er tæt omsluttede. Prøv f.eks.:

 • Analsex i ske. Her kan i eksperimentere med måden modtagers ben ligger på.
 • Analsex, hvor den ene af jer ligger på maven med samlede ben og bliver penetreret bagfra.
 • Analsex i missionærstilling. Ved penetration kan det være dejligt for modtager at have en pude under numsen. Den ekstra plads gør det også lettere for giver at trænge ind.

Kan man få orgasme ved analsex?
Du kan godt få orgasme ved analsex. Nogle kommer endda kraftigere, når de har analsex. Når folk med penisser bliver seksuelt ophidsede svulmer den kirtel, der hedder prostata op. P-punktet, hos personer med en penis, kan blive stimuleret, når endetarmen bliver penetreret, og det kan give kraftige orgasmer. Er du født med en vulva, kan du også få orgasme, når du bliver stimuleret ved anus og i endetarmen. Dog sidder dit G-punkt i skeden. 


4 gode råd inden du har analsex

Husk god hygiejne - Selv om du har vasket dig, er der stadig bakterier i endetarmen og omkring anus. Derfor er det vigtigt, at du ikke putter sexlegetøj, der har været brugt i anus, i skeden bagefter. Ligesom det også er en dum idé at stikke penis op i skeden, efter den har været i endetarmen. Det kan give underlivsbetændelse, hvis bakterier fra tarmen bliver ført over i skeden. En hurtig løsning på problemet er at bruge kondom på legetøj og penis og skifte det mellem penetration. 

Gå stille og roligt frem - For at analsex skal blive en god oplevelse, skal du kunne slappe af og løsne op i området omkring anus. Mærk efter, om det føles rart, og stop, hvis det gør ondt.

Start med en finger - Har du ikke haft analsex før, så start med at massere anus lige så stille. Føles det rart, kan du forsøge at stikke en finger indenfor. Er du stadig tændt på sex analt, kan du gå videre og prøve dig frem med penis, et buttplug eller en vibrator. Bevæg dig langsomt i starten og sæt kun farten op, hvis det føles rart.

Brug rigeligt med glidecreme - Brug altid masser af glidecreme, når du har analsex. Du bliver ikke naturligt våd i anus, og derfor kan det være en smertefuld oplevelse, hvis der ikke er nogen form for glidemiddel. Det bliver en meget mere lækker oplevelse for alle, når der er styr på smørelsen ♥

Kunne du bruge guiden? Find mere inspiration i vores guide til at få en sprøjteorgasme, vores liste over erotiske film på netflix, og vores artikel om lesbisk sex. It’s our pleasure.