Tilføj et gratis I CUM FIRST strandhåndklæde til din ordre over 299,-

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

17 gode grunde til at onanere

17 gode grunde til at onanere

Illustration af Ida Lindbæk

Det er sundt at onanere - lad os lige slå det fast som det første. Engang troede man, at du kunne blive blind af at onanere. Børn fik besked på at holde hænderne over dynen, når de blev puttet i seng. Og man forsøgte at kurere kvinder for hysteri ved hjælp af onani. Vi er heldigvis klogere i dag.

Onani er kvalitetstid med dig selv, det er rent velvære og temmeligt rart. Der er mange gode grunde til at nyde self pleasuring. Her er 17 af dem - og når du har læst dem, kan du passende læse vores onani-guide, der er fyldt med idéer til solo play med dig selv. 

 

1. Du får nemmere ved at blive våd 

Har du svært ved at blive våd, når du har sex, så er onani din ven. Det har hele to studier, hvor forsøgspersonerne fik til opgave at masturbere med en vibrator, bevist. Kan du lide at onanere, og gør du det jævnligt, er der en god chance for, at din krop helt af sig selv producere alt det lube, der skal til for, at det føles lækkert at have sex.

 

2. Du får større sexlyst

De samme to studier viste også, at sexlysten steg hos forsøgspersonerne - både de, der havde en vulva, og de, der havde en penis. Så har du udfordringer med manglende sexlyst, kan onani være vejen tilbage til din lyst!

 

3. Onani er afstressende

En orgasme føles ikke bare nice. De hormoner, din hjerne slipper fri i din krop, når du kommer, får dig til at slappe heeelt aaaf. Der er tale om de tre små lykkebringere dopamin, endorfin og serotonin, der får dig til at give slip og stresse af. Og kommer du ikke? No worries - onani er stadig en god kur mod stress: Den del af din hjerne, der tager sig af fornuft af beslutninger (det er lateral orbitofrontal cortex, hvis du sku’ spørge) bliver nemlig sat rimeligt meget ud af spil, mens du viber derudaf. Det hjælper dig også til at give slip på f.eks. angst og frygt.

 

4. Onani booster dit humør

Og nu vi taler om dopamin, endorfin og serotonin: De tre hormoner giver dit humør et boost. Har du en dårlig dag? Det er bare endnu en god grund til at finde vibratoren frem fra skuffen, så du kan onanere smilet frem på læberne igen.


5. Du sover bedre, når du har onaneret

Søvnproblemer be gone! Onani får dig til at sove bedre. Ligger du søvnløs? Jamen nu du alligevel ligger der, kan du vel lige så godt få det bedste ud af det og onanere dig til drømmeland. 

 

6. Du lærer din krop at kende

Onani både med og uden vibrator er en skøn måde at lære din krop at kende på. Føl dig frem med dine egne hænder og fingre. Hvad sker der, når du trykker her og gnider der? At kende sin krop er både at lære, hvordan den reagere, og hvordan den føles. Rører du ved dine egne bryster ofte, er der f.eks. større chance for at mærke ændringer og knuder, der kan være symptomerne på cancer.

 

7. Du lærer hvad du selv kan lide

Den måske vigtigste ingrediens i et godt sexliv, er at vide, hvad du kan lide. Når du har sex med dig selv - ok, og måske også din bedste vibrator-ven - er der plads til at prøve alt det af, du ikke tør prøve med en sexpartner. Prøv dig frem. Øv dig. Og onaner. Hele livet. Hvordan skal du ellers finde ud af, hvad der føles godt?

 

8. Det bliver nemmere for dig at guide en sexpartner

Når du ved, hvad du selv kan lide, bliver det også nemmere for dig at forklare dem, du har sex med, hvordan de tilfredsstiller dig.

 

9. Du kan gøre det alene

Single? Alene hjemme? Eller er der bare ingen andre at have sex med lige nu? Sex kan sagtens bare være med dig selv. Eller med din vibrator, dit buttplug, din glidecreme og hvem du eller har lyst til at invitere med i seng. Onani kræver ikke andet end dig selv og din hånd. 

 

10. Du kan udforske det forbudte

Har du en fantasi, du ikke tør dele med dem, du har sex med? Eller føles det for forbudt at afprøve det, du drømmer om? Der er ingen regler, når du onanerer. Her er der fri leg og plads til at forestille dig alt det, du (måske) aldrig kunne finde på at gøre i virkeligheden. 

 

11. Der er større chance for at få orgasme

I hvert fald, hvis du ikke før har prøvet at komme. Har du aldrig oplevet en orgasme, er der større chance for, at du får den på egen hånd, når du onanerer. Intet pres fra en partner - bare dig selv og din vibrator.

 

12. Det er et turn on

Du behøver ikke at onanere alene, du kan også gøre det sammen med din kæreste. Det kan være mega frækt og lækkert at se hinanden onanere. Og måske I opdager, hvad hinanden kan lide, ved at kigge på hinanden imens. Masturber sammen, hvis I har lyst. Og kan du bedre lide at holde det som private play, så gør det. 

 

13. Det er sundt

Sex er godt. Sex er sundt. Altså: Sex med dig selv er stensikkert sundt. Er du ikke overbevist, kan du jo bare læse alle de gode grunde til at onanere ovenfor: Bedre søvn, ingen stress, bedre humør. Er det sundt at onanere? Ja, det er!

 

14. Onani er sikker sex

Har du glemt at tage din p-pille, glemt at købe kondomer, smidt dit pessar ud ved en fejl? Onani er også sex, og har I ikke præventionen på plads, er det en genial løsning med en mindre change of plans, mens I er allermest liderlige og droppe sex med penetration til fordel onani. 

 

15. Det lindrer menstruationssmerter

Et studie viser, at onani også er en ven i nøden, hvis du lider af menstruationssmerter. Næsten hver tredje person, der deltog i undersøgelsen, oplevede at det lindrede menstruationssmerterne meget at onanere. 

 

16. Du får et bedre forhold til din krop

Jo mere tid du bruger alene med din krop, des bedre et forhold får du til den. Onani er også kærlighed til dig selv - så husk at elske dig selv tit og ofte. Det har du fortjent.

 

17. Det er nice

Behøver vi sige mere? Det føles sk*de godt at onanere. Faktisk er det det eneste, der betyder noget.

Best Sellers

Bestseller
Bestseller