Tilføj et gratis I CUM FIRST strandhåndklæde til din ordre over 299,-

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

Ni gode råd: Sådan bruger du et buttplug

sådan bruger du et buttplug

Hvad er et buttplug egentligt? Gør det ondt at bruge? Og hvordan gør man? Skal man trække det frem eller tilbage - eller hvad? Vi kan godt forstå, du spør’, for det er sikkert ikke noget du har fået uddybet, hverken af dine forældre eller af din biologilærer, da du havde seksualundervisning i skolen. 

Måske du har set pornoskuespillere have sex med buttplugs, hørt dine venner tale om det - eller er stødt på sådan et plug, da du browsede rundt her på Klub Venus.

Så nu afmystificerer vi lige én gang for alle, hvad sådan et anal plug skal bruges til og giver dig vores buttplug-A-B-C - all you need to know. Læs videre og find svar!

 

Hvad er et buttplug?

Et buttplug er et stykke sexlegetøj, der sættes op i anus, når du har sex. Butt plugs, eller anal plugs som de også hedder, kan fås i mange størrelse, former og farver. Vælg altid et buttplug, der enten har en stopper for enden eller en sikkerhedsring. Ellers risikerer du, at det smutter op i endetarmen på dig. And that ain’t pretty!

Et butt plug kan bruges af alle; både personer med vagina og personer med penis. I kan have sex mens én af jer har et buttplug siddende i numsen, eller for den sags skyld begge have et plug i.

I modsætningen til en dildo, skal et buttplug ikke trækkes ind og ud eller frem og tilbage. Det skal egentligt bare blive siddende, mens du har sex, og så tager man det ud efterfølgende. 

Måske du har hørt, at et buttplug skal bruges til forberedelse af "rigtig" analsex. Det er en kæmpe misforståelse. Et buttplug er et stykke sexlegetøj i sig selv.

Et buttplug giver dig en skøn fornemmelse af at blive fyldt ud. Anus er en af de følsomme erogene zoner på din krop, hvor berøring føles dejligt pirrende. 

Og hey, det er altså ikke spor forbudt eller forkert at have analsex. Nogle af os tænder alligevel på, at det er en anden type sex end den, vi blev undervist i i seksualundervisningen i folkeskolen. Whatever turns you on! <3

Et buttplug kan altså bruges til at stimulere endnu et af kroppens mange nydelsespunkter, mens du har sex. 

 

Vigtigt: Hav styr på sikkerheden!

Brug kun buttplugs, der enten har en bagstopper eller en sikkerhedsring. Din endetarm kan nemlig danne et vakuum, der suger legetøjet længere ind, end hvad sjovt er. Det kan i værste fald ende med en rigtig træls tur på hospitalet. 

 

Hvordan bruger man et butt plug?

Inden du kaster dig ud i at have sex med dit nye buttplug, er det en god idé at forberede dig og sætte dig ind i, hvordan sådan et plug til analsex bruges. Der er nemlig et par ting, der er gode at vide. Læs med her og lær hvordan du bruger et butt plug:

 

 Ni gode råd til din første gang med et butt plug

 1. Sørg for god hygiejne
  Uanset, om du bruger buttplug eller ej, så er en god hygiejne altid vigtig, især under anal play. Sørg altid for, at det legetøj du bruger, er rent. Brug aldrig det samme stykke legetøj, den samme finger, eller den samme penis i både anus og vagina uden at rengøre mellem skiftene. Bakteriefloraen i skeden er en delikat størrelse, og du risikerer at få underlivsbetændelse, hvis bakterier fra endetarmen bliver ført op i din vagina. Derfor: Hygiejne, hygiejne hygiejne.
 2. Analsex og afføring
  Vores endetarm er lavet på den smarte måde, at der kun ligger afføring umiddelbart inden for åbningen, når du kan mærke, du skal på toilettet. Så hvis du har en helt basal hygiejne, er din endetarm ren og klar til analsex. Er du bekymret for eventuelle rester på buttpluget, så se om du kan gå på toilettet inden, så din tarm er tømt og vask dig ved åbningen med et brusehoved. Der findes også anal douches, som kan bruges til at skylle den tarmen med inden. Pas på ikke at overskylle (det kan man få diarré af), og accepter at kroppen fungerer som den gør; med alle sine væsker og fantastiske funktioner. Afføring er ikke farligt<3
 3. Brug glidecreme
  Glidecreme er vigtigt for at du får en god oplevelse med dit buttplug. Anus producerer ikke selv fugt, ligesom skeden f.eks. gør. Og for at få dit buttplug til at glide nemt, smertefrit og sikkert på plads, skal du bruge glidecreme - og rigeligt af det!
 4. Gå langsomt frem
  Anal-leg bør altid foregå i et roligt tempo. Det er vigtigt at slappe godt af i anus, der lige så stille skal udvides, for at få buttplug’et ind. Især de første gange er det særligt vigtigt at tage den med ro.
 5. Giv anus blid massage
  Inden du indfører buttpluget, er det en god idé at massere anus blidt for at få ringmusklen, der holder anus lukket, til at slappe af. Med glidecreme på en finger kan du kører roligt rundt om området og forsigtigt bevæge spidsen af fingeren ind og ud. Først når anus er så afslappet, at det ikke længere strammer om fingerspidsen, når du stikker den ind, er du ved at være klar til at tage et buttplug i brug.
 6. Start med et lille buttplug
  Er du nybegynder i disciplinen analsex, er det en god idé at starte småt. Vælg et lille buttplug først gang eller vælg et anal plug med flere kugler i forskellige størrelser, så du kan indføre én kugle af gangen og mærke efter, hvornår du er klar til, at den næste og lidt større kugle bliver indført.
 7. Lig på alle fire
  Når du skal sætte dit butt plug op, er det tit nemmest, hvis du ligger på alle fire eller ligger på maven. Prøv dig frem og skub plugget forsigtigt og blidt ind. Stop hvis det gør ondt.
 8. Have fun
  Nu sidder dit plug, hvor det skal. Nu handler det bare om at gøre, hvad der ellers føles rart. Hav sex med penetration i vagina eller brug en vibrator. Er der nyt for dig at bruge buttplug, så sørg for at tage det ud igen inden for 15-20 minutter de første gange. Og sørg for hele tiden at mærke efter, om det føles rart.
 9. Træk dit plug forsigtigt ud
  Tag en dyb indånding, slap af i anus og pust langsom ud, mens du forsigtigt trækker dit anal plug ud.  

 Læs vores guide til analsex for endnu flere gode råd 

  

Hvordan vælger jeg det rigtige butt plug?

Der findes flere forskellige typer butt plugs. Er du nybegynder, så start med et lille plug. Hvis du kan lide fornemmelsen, kan du fortsætte med at udforske dig selv og din nye favorit-erogene-zone med en større version. Eller måske en udgave, der har vibrator. Her en quick guide til forskellige typer af anal plugs:

 

Silikone butt plug

Et anal plug i silikone er et godt valg, hvis du er nybegynder. Silikoneplugs er bløde og tilpasser sig hurtigt din krops temperatur - og det kan være rart til en start. De kommer i forskellige størrelser og former, og nogle af dem er endda så pæne, at vi får lyst til at lade dem ligge fremme til pynt. Det er bare med at komme i gang med at eksperimentere. 

 

Buttplug i glas

Butt plugs i glas er til dig, der har været i gang med anal play et stykke tid, og gerne vil eksperimentere mere. Et glas butt plug kan både varmes op og køles ned, hvis du kan lide at lege med temperaturer og gerne vil pirres lidt ekstra. Det er hårdt og trykker på en anden måde end f.eks. et silikone plug. De kommer i forskellige størrelser og er nemme at rengøre. 

 

Vibrerende buttplug

En vibrator og butt plug i ét er til dig, der er erfaren. Præcis ligesom vibrationer mod klitoris føles dejligt, kan det også være skønt med vibrationer under analsex. Både, når du onanerer alene, og når du har sex med andre. 

 

Hvorfor bruge et butt plug?

Nogle har nemmere ved at få orgasme med et butt plug, andre får stærkere orgasmer. Det er ikke sikkert, at et butt plug er noget for dig, men det kan også være, at du bliver helt vild med følelsen af at blive fyldt ud. 

 

Hvordan rengør man et butt plug?

Det er vigtigt, at du gør dit butt plug rent efter brug. Du kan vaske det med intimsæbe eller en toy cleaner, der er lavet særligt til formålet. Nogle typer af sexlegetøj kan skoldes, men tjek altid hvad der står i brugsanvisningen til dit legetøj, inden du koger det. 

 

Får man bedre orgasmer med et butt plug?

Ja, nogle gør. Men ikke alle. Er du født med en penis, vil et butt plug stimulere din prostata, hvilket giver en helt anden type orgasme end f.eks. en penis-orgasme. Er du født med en vulva, trykker et butt plug på de nerver, der ligger mellem endetarmen og skedevæggen, og det kan også føles helt fantastisk.  

 

Gør det ondt at bruge et butt plug?

Det må ikke gør ondt at bruge butt plug. Stop omgående, hvis det er smertefuldt at sætte butt plug’et op. Giv dig riiiigtig god tid, brug rigeligt med glidecreme og sørg for at varme godt op med f.eks. en dejlig massage. 

 

Lykkes det ikke første gang?

Ingen grund til at blive fortvivlet eller til at smide dit butt plug af helvedet til<3 Der er ingen garanti for, at det bliver en succes første gang. Prøv igen en anden dag, når du føler dig klar. Læs vores guide igen, og tag det slow. Husk: Det vigtigste er, at du har en god oplevelse med det.