9 gode råd: Sådan bruger du et buttplug

Hvordan bruger jeg en butt plug


Hvad er et buttplug egentligt, gør det ondt at bruge det, og hvordan gør man? Skal man trække det frem eller tilbage - eller hvad? Og vi kan godt forstå, du spør’, for det er sikkert ikke noget, du har fået forklaret hverken af dine forældre eller af din biologilærer, da du havde seksualundervisning i skolen. 

Måske du har set pornoskuespillere have sex med buttplugs, hørt dine venner tale om det - eller er stødt på sådan et plug, da du browsede rundt her på KLUB VENUS. 

Så nu afmystificerer vi lige én gang for alle, hvad sådan et anal plug skal bruges til og giver dig her vores buttplug-A-B-C - all you need to know. Læs videre og find svar.

 

Hvad er et buttplug?

Et buttplug er et stykke sexlegetøj, du bruger til at sætte op i anus, når du har sex. Butt plugs eller anal plugs, som de også hedder, kan fås i mange størrelse, former og farver. Vælg altid et buttplug, der har en stopper for enden eller en sikkerhedsring. Ellers risikerer du, at det smutter op i endetarmen på dig. And that ain’t pretty!

Et butt plug kan bruges af både personer med vagina og personer med penis. I kan have sex, mens én af jer har et buttplug siddende i numsen - eller I kan for den sags skyld begge have et plug i.  

I modsætningen til en dildo, skal et buttplug ikke trækkes ind og ud eller frem og tilbage. Det skal egentligt bare blive siddende, mens I har sex, og så fjerner I det bagefter. 

Måske du har hørt, at et buttplug skal bruges til at forberede sig med inden analsex. Det er en kæmpe misforståelse. Det kan det meget muligt også bruges til, men et buttplug er et stykke sexlegetøj i sig selv, som du lader sidde i, mens du har sex med dig selv eller din sexpartner.

Et buttplug giver dig en skøn fornemmelse af at blive fyldt ud. Dit anus er en af de følsomme erogene zoner på din krop, hvor berøring føles dejligt pirrende. Og så føles det måske ekstra frækt, fordi analsex er mere ‘forbudt’ end good-old-penis-i-vagina-sex. 

(Og hey, det er altså ikke spor forbudt eller forkert at have analsex, men nogle af os tænder alligevel på, at det er en anden type sex end den, vi blev undervist i i seksualundervisningen i folkeskolen. Whatever turns you on! <3 )

Et buttplug kan altså bruges til at stimulere endnu et af kroppens mange nydelsespunkter, mens du har sex. 

VIGTIGT - Hav styr på sikkerheden!

Brug kun buttplugs, der enten har en bagstopper eller en sikkerhedsring. Din endetarm kan nemlig danne et vakuum, der suger legetøjet længere ind, end hvad sjovt er. Det kan i værste fald ende med en rigtig træls tur på hospitalet. 

 

Hvordan bruger man et butt plug?

Inden du kaster dig ud i at have sex med dit nye buttplug, er det en god idé at forberede dig og sætte dig ind i, hvordan sådan et plug til analsex bruges. Der er nemlig et par ting, der er gode at vide. Læs med her og lær, hvordan du bruger et butt plug.

9 gode råd til din første gang med et butt plug

  1. Sørg for god hygiejne - Uanset, om du bruger buttplug eller ej, så er en god hygiejne vigtigt under anal play. Sørg altid for, at det legetøj du bruger, er rent. Brug aldrig det samme stykke legetøj eller den samme finger i både anus og vagina. Det samme gælder for penis. Bakteriefloraen i skeden er en delikat størrelse, og du risikerer at få underlivsbetændelse, hvis bakterier fra endetarmen bliver ført op i din vagina. Derfor: Hygiejne, hygiejne hygiejne.
  2. Vask dig inden - Er du bekymret for, at der kommer (jep) lort på buttplug’et, så vask dig med en bruser inden og sørg for at gå på toilettet, så din tarm er tømt. Medmindre du føler, du skal på toilettet, er din endetarm faktisk forholdsvis ren, så du behøver egentlig slet ikke at være bekymret for, om der kommer afføring med ud. Hvis du har det bedst med det, kan du også bruge et anal dusch til at skylle dig med i enden, inden I går i gang.
  3. Brug glidecreme - Glidecreme er vigtigt for, at du får en god oplevelse med dit buttplug. Anus producerer ikke selv fugt, ligesom skeden gør. Og for at få dit buttplug til at glide nemt, smertefrit og sikkert på plads, er det en god med glidecreme - og rigeligt af det!
  4. Gå langsomt frem - Anal leg bør altid foregå i et roligt tempo. Både fordi, det er vigtigt at slappe godt af i anus, der lige så stille skal udvides for at få buttplug’et ind. Især de første gange er det vigtigt at tage den med ro.
  5. Giv anus blid massage - Inden I indfører buttplug’et, er det en god idé at massere anus blidt for at få ringmusklen, der holder det lukket, til at slappe af. Med glidecreme på en finger kan du kører roligt rundt om området og forsigtigt bevæge spidsen af fingeren ind og ud. Først når anus er så afslappet, at det ikke længere strammer om fingerspidsen, når du stikker den ind, er I ved at være klar til at tage et buttplug i brug.
  6. Start med et lille buttplug - Er du nybegynder i disciplinen analsex, er det en god idé at starte småt. Vælg et lille buttplug først gang eller vælg et anal plug med flere kugler i forskellige størrelser på, så du kan indføre én kugle ad gangen og mærke efter, hvornår du er klar til, at den næste og lidt større kugle bliver indført.
  7. Lig på alle fire - Når du skal sætte dit butt plug op, er det tit nemmest, hvis du ligger på alle fire eller ligger på maven. Prøv dig frem og skub plugget forsigtigt og blidt ind. Stop op, hvis det gør ondt.
  8. Have fun - Nu sidder dit plug, hvor det skal. Nu handler det bare om at gøre, hvad der ellers føles rart. Hav sex med penetration, brug en vibrator mod din eller din sexpartners klit - eller gør begge dele.  Er der nyt for dig at bruge buttplug, så lad det kun sidde i kort tid (15-20 minutter) de første gange. Og sørg for hele tiden at mærke efter, om det føles rart.     
  9. Træk dit plug forsigtigt ud - Tag en dyb indånding, slap af i anus og pust langsom ud, mens du forsigtigt trækker dit anal plug ud.  

 

Læs vores guide til analsex for endnu flere gode råd.

Hvordan vælger jeg det rigtige butt plug?

Der findes flere forskellige typer butt plugs. Er du nybegynder, så start med et lille plug. Hvis du kan lide fornemmelsen, kan du fortsætte med at udforske dig selv om din nye favorit-erogene-zone med en større version eller måske en udgave, der har vibrator. Her en quick guide til forskellige typer af anal plugs:

Silikone butt plug

Et anal plug i silikone er et godt valg, hvis du er nybegynder. Silikoneplugs er bløde og tilpasser sig hurtigt din krops temperatur, og det kan være rart til en start. De kommer i forskellige størrelser og former, og nogle af dem er endda så pæne, at vi får lyst til at lade dem ligge fremme til pynt. Det er bare med at komme i gang med at eksperimentere. 

Butt plug i glas

Til dig, der har været i gang med anal play et stykke tid, og gerne vil eksperimentere mere. Et glas butt plug kan både varmes op og køles ned, hvis du kan lide at lege med temperaturer og gerne vil pirres lidt ekstra. Det er hårdt og trykker på en anden måde end f.eks. et silikoneplug. Kommer i forskellige størrelser og er nemt at rengøre. 

Vibrerende butt plug

En vibrator og butt plug i ét er til dig, der er erfaren. Præcis ligesom vibrationer mod klitoris føles dejligt, kan det også være skønt med vibrationer under analsex. Både, når du onanerer alene, og når du har sex med andre. 


Hvorfor bruge et butt plug?

Nogle har nemmere ved at få orgasme med et butt plug, andre får stærkere orgasmer, og andre igen tænder slet ikke på det. Det er ikke sikkert, at et butt plug er noget for dig - det kan også være, at du bliver helt vild med følelsen af at blive fyldt ud. 

Hvordan rengører man et butt plug?

Det er vigtigt, at du gør dit butt plug rent efter brug. Du kan vælge at vaske det med intimsæbe eller en toy cleaner, der er lavet særligt til formålet. Nogle typer af sexlegetøj kan skoldes, men tjek altid hvad der står i brugsanvisningen til dit legetøj, inden du koger det. 

Får man bedre orgasmer med et butt plug?

Ja, nogle gør. Men ikke alle. Er du født med en penis, vil et butt plug stimulere din prostata, hvilket giver en helt anden type orgasme, end når det kun er din penis, der bliver stimuleret. Har du en vagina, trykker et butt plug på de nerver, der ligger mellem endetarmen og skedevæggen, og det kan også føles helt fantastisk.  

Gør det ondt at bruge et butt plug?

Det må ikke gør ondt at bruge butt plug. Stop omgående, hvis det er smertefuldt at sætte butt plug’et op. Giv dig tid, brug rigeligt med glidecreme og sørg for at varme godt op. 

Lykkes det ikke første gang?

Ingen grund til at blive fortvivlet eller til at smide dit butt plug ad H****** til! Der er ingen garanti for, at det bliver en succes første gang. Prøv igen en anden dag, når du føler dig klar, læs vores guide igen, og tag det slow. Husk: Det vigtigste er, at du har en god oplevelse med det.