Tilføj et gratis I CUM FIRST strandhåndklæde til din ordre over 299,-

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

"Jeg følte, at jeg skulle leve op til stereotypen af en seksuelt frigjort mixed-race kvinde"

Kvinde iført orange undertøj

”Det er vigtigt at normalisere kvindelig nøgenhed i ikke-seksuelle sammenhænge”

Kvinde iført orange undertøj

Hyper-seksualisering af sorte kvinder efterlader dets traumer – dette kender Bella alt for godt. Bella fortæller os om de oplevelser der har været med til at forme måden hvorpå hun ser sin krop og sin seksualitet.

 

Hvordan er dit forhold til din krop?

Da jeg voksede op arbejdede jeg imod min krop. Jeg kritiserede den altid og ønskede at den var anderledes – det føltes aldrig rigtig som den krop den jeg gerne ville have. Når jeg lukkede øjnene og forestillede mig selv –stemte det ikke overens med det jeg så i spejlet. Lige nu arbejder jeg på at hele forholdet til min krop.

 

Har du det stadig på den måde, når du er nøgen?

Faktisk føles det at være nøgen meget anderledes fra hvordan jeg ellers har det med min krop. At være nøgen føles meget naturligt for mig. En del af min barndom var i Danmark, hvor det at være nøgen ikke er nogen ”big deal”. Da jeg flyttede til Englang husker jeg tydeligt at blive skammet for at tage mit PE kit af i omklædningsrummet uden at dække mig til samtidigt. Det gjorde mig så forvirret – for hvad var der galt med mine kropsdele? Det var et kulturchock, som jeg aldrig rigtig kom mig over.Hvad med nu? Føler du stadig at du skal ”skjule” din krop?

Ikke i Danmark! Jeg er frivillig i et sauna fællesskab på Nørrebro, hvor det at gå rundt nøgen er helt normalt. Det er forfriskende at være nøgen i et trygt forum, der ikke er mit hjem, hvor jeg ved at folk respekterer mit privatliv og bare lader mig eksistere i min egen krop. Det er virkelig vigtigt at normalisere kvindelig nøgenhed i ikke-seksuelle sammenhænge!

 

Hvordan påvirker forholdet til din krop din seksualitet?


Fra en meget ung alder, blev jeg seksualiseret af folk omkring mig på grund af min krop og min etniske herkomst. Jeg var en af de eneste mixed-race black girls på min skole og jeg blev ofte feticheret af (meget ældre) mænd på grund af mit udseende. Det blev normaliseret og jeg fik at vide at jeg skulle være taknemmelig for opmærksomheden – og at min blandende etnicitet gjorde mig ”speciel” – hvilket bare lugter langt væk af eurocentrisk anti-blackness!

Jeg følte at jeg skulle leve op til stereotypen af en seksuelt frigjort mixed-race kvinde, mens jeg stadig bare var en teenage pige. 

Jeg har også været udsat for overgreb. Det traume ødelagde måden jeg så min seksualitet på og skabte et brud mellem hvem jeg var og hvordan jeg følte at verden så mig. Min fornemmelse for min egen frihed blev knust – og jeg var så fjern fra denne her helt anden side af min seksualitet. Det er kun i løbet af de sidste par år at jeg er begyndt at genfinde min seksualitet på en ny måde. Jeg er begyndt at tage kontrollen over mig selv og jeg har været i en healingsproces lige siden. Og det elsker jeg mig selv for.


Vil du se mere fra bella? Følg hende lige her!

Læs endnu en naked story lige hér!

Kvinde iført orange undertøj

We'd love to hear your story! Tell us in the comments <3 

photos by @sarahbrik