Altid diskret levering. Fri fragt på ordre over 599,- kr

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

Q&A: Nanna Liljekvist

Q&A: Nanna Liljekvist

Spørgsmål af Ida Højegaard. Svar af Nanna Liljekvist.

Q: Kroppen forandrer sig naturligt gennem hele livet. Har du oplevet, at det at blive mor, har ændret dit syn på, og dine tanker om, din krop? 

N: Jeg har igennem hele min ungdom haft et hadefuld forhold til min krop. Det sidste jeg ønsker er, at mine børn får samme forhold til deres krop, som jeg havde til min. Derfor er jeg, efter jeg er blevet mor, begyndt at snakke pænt til min krop, fordi jeg ikke synes, det giver mening, at jeg prøver at give gode kropslige værdier videre til mine børn, hvis jeg selv har et ekstremt anstrengt forhold til min egen krop. 

Det er ikke altid, jeg tror på de gode ting, jeg fortæller min krop, men jeg begynder gradvist at tro mere og mere på det. Jeg elsker ikke min krop 100%, men det har heller aldrig været målet. Tilgengæld hviler jeg mere i min krop i dag, end jeg nogensinde har gjort. 

Q: Hvordan har det været for dig, at se og mærke din krop forandre sig?

N: En vild pærevælling af følelser, hvor jeg både har følt sorg over at have “mistet” min gamle krop, da der var så meget identitet forbundet med min krop, men også en enorm stolthed over min krop, som har formået at bage 2 børn og bærer mig igennem 2 graviditeter. 

Q: Hvad er din motivation for at dele ud af dig selv offentligt? 

N: Jeg har brug for at være den, på de sociale medier, jeg selv har savnet igennem mit moderskab og ungdom. Da jeg selv var gravid, så jeg aldrig nogle maver med strækmærker. 

Jeg håber sådan, at jeg kan være med til at rykke på perfekthedskulturen. Og jeg håber, at jeg kan være med til at give noget selvtillid til kvinder, der ikke føler de "lever op" til idealet.

FOR VI ER OGSÅ FREAKING LÆKRE. Mere diversitet på de sociale medier. Og så gad jeg bare godt, at de ting, der er svære at snakke om, bliver lidt nemmere at snakke om. Det er min motivation for at dele det, som jeg gør. 

Q: Hvad vil du sige til andre, der oplever kropsændringer (f.eks. i forbindelse med graviditet og fødsel)?

N: Jeg frygtede virkelig at få strækmærker under min graviditet.

Og da jeg så fik ildrøde striber under min anden graviditet, troede jeg aldrig, at min mand ville synes jeg var lækker igen, eller at jeg nogensinde ville føle mig pæn igen. 

Det var heldigvis ikke sagen. Han synes, jeg er lige så dejlig som før, og jeg føler mig stadig smuk, selvom jeg mødte de kropsforandringer som jeg frygtede. 

Desuden håber jeg aldrig, at kvinder med problemer med underlivet efter graviditet og fødsel bare bider det i sig. Der er hjælp at hente, du må aldrig finde dig i det. Hvis du havde ondt i ryggen, havde du gået til en fysioterapeut - dit underliv fortjener samme omsorg. 

Best Sellers

Bestseller