Tilføj et gratis I CUM FIRST strandhåndklæde til din ordre over 299,-

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

Sexbrevkassen: Er det okay at bruge en vibrator for at opnå orgasme, når man er sammen med en partner?

Sexbrevkasse

Sexolog Sara Andersen svarer på jeres spørgsmål om sex og kærlighed i Klub Venus' Sexbrevkasse. Send dit spørgsmål til hello@klubvenus.dk, skriv 'Brevkasse' i emnefeltet.

Hej Sara.

Jeg er en pige på 18 år og jeg har onaneret i flere år og kan opnå
orgasme hver gang - både med vibrator, bruser, hånd osv. Jeg har aldrig kunne opnå en orgasme med en partner før hvilket frustrere mig. Det er som om, at jeg ikke kan “gå ind i” nydelsen når jeg er sammen med andre på samme måde, som jeg kan, når jeg er alene. Jeg har prøvet at onanere hvor min nuværende partner kigger på for selv at tage kontrollen, men jeg føler stadig ikke jeg kan slappe helt af og komme ud af hovedet og ind i kroppen. Har du nogle forslag til hvordan jeg kan arbejde med det?

Jeg overvejede at bruge en vibrator under sex, da det får mig til at komme nemmere, når jeg er alene. Men føler at det måske er en mere “falsk” eller unaturlig orgasme når man er sammen med en partner (hvilket jeg også læste at en sexolog mente). Er det okay at bruge en vibrator for at opnå orgasme? For jeg føler der er lidt et hierarki i hvor berettiget forskellige orgasmer er.

Venlig Hilsen O


Sara Andersen, sexolog: 

Kære du,
Mange tak for dit spørgsmål! Jeg tænker at jeg vil gå lidt ind i historien om orgasmer, hvor jeg efterfølgende så vil tale ind i dine problematikker, så du får en masse ud af mit svar <3

Sexet Historietime: I flere århundrede her i den vestlige verden sagde man, at hvis en person med en vulva overhovedet kunne få orgasme, så skete det via det man kalder en “vaginal-orgasme”, når en penis var indført i skeden. Det passede jo super fint ind i det patriarkalske samfund, hvor kvinden så ikke havde en seksualitet uden manden. Det var først i 1960’erne at de amerikanske forskere Virginia Johnsen og William Masters konkluderede at orgasme altid er forbundet med klitoris. Orgasmer kan altså ikke altid opdeles 100% i noget der hedder vaginal/klitoris orgasme, da selvom en orgasme bliver udløst af klitoris, vil muskulaturen ved vagina/større del af klitoris blive påvirket, vice versa, da hele klitoris jo går ind og fylder enormt meget. Det er kun “klitoris-hovedet”, man kan se udenpå. Man har dog haft mange teorier omkring, hvorfor kvinden egentlig får orgasme og hvad den dejlige klitoris’ funktion egentlig er. Det bedste svar er simpelthen, at dens eneste funktion er nydelse, som den eneste kropsdel på menneskekroppen overhovedet:

Jeg var med til at lave en undersøgelse under min uddannelse som sexolog, hvor vi undersøgte orgasmen blandt 608 skandinaviske vulva-ejere. Her fandt vi frem til at ca. 83% får orgasme med sig selv, hvor kun ca. 55% kunne opnå orgasme med en partner. Vi fandt ud af at rigtig mange kan have svært ved at kommunikere med dem de har sex med.

Der findes ikke én rigtig måde at stimulere til en orgasme på, da alle vores kroppe er forskellige. Derfor er det enormt vigtigt at kommunikationen er tydelig. Gå på opdagelse og vær nysgerrig, og find ud af hvad der fungerer for dig og dem du har sex med. Du kan fx sige “lidt til venstre, højre, op, ned, bliv ved, prøv sådan her osv”. Kommunikation behøver ikke kun at være verbal. Sex er en enorm kropslig oplevelse, så du kan også kommunikere med kroppen, ved fx at styre deres hånd, rykke dig lidt, spænde i bækkenet osv. Det virker til at du godt ved hvad der fungerer for dig, da du onanerer og opnår orgasme - det er jo virkelig dejligt for dig! Tillykke med dit kendskab til din egen lyst og krop <3 Det er okay at du bliver frustreret, sex og nydelse kan altså være kompliceret. Jeg tænker på, om du kommer til at være meget oppe i hovedet under sex med en anden? Mange kommer til at have et negativt fokus på deres ydre under sex, hvilket resulterer ud i en form for præstationsangst. Der kan også være et indre pres om at man SKAL få en orgasme, sådan så man igen kommer lidt meget op i hovedet, frem for at have fokus på nydelse og nærvær med den anden og sig selv. Sex skal være sjovt, dejligt og ren nydelse for din skønne krop. Du er lige som du skal være!

Som sexolog føler jeg at du rigtig gerne må have en vibrator med i sengen! Det er der rigtig mange som der har, og det er fuldstændig okay. Mange kan være nervøse for om det er okay med dem de har sex med, men hvis du kan mærke en lyst til at gøre det og føler at det er det rigtige for din krop, så go do you honey! Inddrag dem gerne i at de måske styrer vibratoren, efter dine instrukser. Styr deres hånd og følg dem ind i din dans. Du kan også selv holde den på klitoris imens de fx penetrerer dig. Der er mange måder hvorpå I kan lege med en vibrator sammen. Måske den skal have lov til at vibrere på hele jeres kroppe, som et pirrende element, som bevæger sig langsomt mod din vulva? Din krop, underliv og hjerte vil være taknemlig for at du vælger at følge dine lyster og give slip <3 Vær nysgerrig og legende.

Håber det hjalp dig lidt på vej, ellers må du skrive igen!

Sara

 

Best Sellers

Bestseller