Tilføj et gratis I CUM FIRST strandhåndklæde til din ordre over 299,-

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

Sexbrevkassen: Hvorfor har jeg ondt i skeden efter sex?

sexbrevkassen

Sexolog Sara Andersen svarer på jeres spørgsmål om sex og kærlighed i Klub Venus' Sexbrevkasse. 

Hvorfor har jeg ondt i skeden efter sex? Og hvad kan jeg gøre for at undgå det? 

Jeg har prøvet at søge mig lidt frem til noget. Fx har jeg fundet et blog indlæg som beskriver meget godt hvad det skyldes når det drejer sig om tørhed mm. Men mit spørgsmål drejer sig også om at det godt kan føles som et “blåt mærke” på det ydre. Umiddelbart tror jeg ikke at det er normalt, og det virker som om at fyren måske er lidt for hård.. Jeg mærker det ikke under sex. Men er det noget jeg kan gøre noget ved? 

Vh


Sara Andersen, sexolog: 


Kære dig,
Mange tak for dit spørgsmål! <3 

Min umiddelbare tanke er, at du ikke har en dysfunktion som fx vulvodyni (skedeåbningssmerter) eller vaginisme (kramper i vagina), men primært lubrikationsproblemer, som oftest skyldes manglende lyst og stimulering eller overgangsalderen.

At du oplever tørhed og at det derefter godt kan føles som et “blåt mærke”, kan meget vel hænge sammen. Det kunne godt tyde på, at der mangler noget lubrikation i form af naturlig fugtighed fra skeden eller fx glidecreme.

Jeg får lyst til at spørge dig om du onanerer, og om du så oplever samme smerter og irritation når du har haft sex med dig selv? Det kan nemlig godt være at din tanke omkring, at fyren er lidt for hård ved dit underliv er rigtig nok - hvis der ikke er sat nok tid af til at stimulere dig, indtil at du er klar på penetration. Din vulva kan godt hæve op, blive øm udenpå og indvendig, hvis der mangler fugtighed og muskulaturen i skeden ikke har været afslappet.

Her er masser af hot opvarmning (håndsex og oralsex) og glidecreme fantastisk! Tag jer god tid, sex er ikke kun hård penetration, og når man udvider sortimentet i sengen ekspanderer nydelsen og lysten <3

Når vi snakker penetrationssex, er mit råd til dig, at du finder ud af hvad der virker for dig seksuelt, både mentalt og fysisk, og eksperimenterer med at onanere/penetrere dig selv med en dildo (og glidecreme) i dejlige rolige omgivelser. Onani er en fantastisk måde at få kontakt til sit underliv og pleje sit seksuelle selvbillede. Husk god tid og nydelse i fokus! Bevæg dildoen som du ønsker, og hvordan det føles dejligt for dig. 

Når du har fundet ud af hvad der er lækkert for dig, uden at du oplever smerter efter, kan du invitere fyren ind og fortælle ham hvad der er dejligt. Sex skal ikke være stressende og du/din vulva er aldrig til besvær, når det handler om at få varmet godt op inden penetration! Grunden til at jeg skriver det, er fordi at rigtig mange personer med vulvaer kan føle, at det simpelthen tager for lang tid, og er bange for at dem de har sex med bliver utålmodige. Det er typisk heteronormativ mainstream porno, der har overbevist os om det. Men det er ikke all natural/biologisk sådan det liiige altid hænger sammen. Vi er alle sammen bygget helt unikt, og det er helt naturligt at det tager lidt tid. Husk at det er en dejlig og nydelsesfuld tid fyldt med nydelse og dejlig berøring. Sørg for at du føler dig godt tilpas i omgivelserne, din partner og vigtigst af alt dig selv, når du har sex <3 

Hvis du bliver ved med at opleve smerte og irritation, så opsøg altid din læge <3

Jeg håber at du kan bruge mit svar, ellers er du altid velkommen til at skrive igen! 
Sender dig et stort kram