7 tips: Sådan bruger du din vibrator

Illustration af Ida Lindbæk


Hvis du først lige har begivet dig ud på opdagelse i en vidunderlig verden af skønne og pirrende vibrationer, så vil du måske gerne starte med noget enkelt og diskret - måske noget, der virker mindre vulgært? Måske noget, der fås i fine pastelfarver og føles som bløde kærtegn mod huden? Vi har din ryg. Vi tager dig i hånden og guider dig ud på dit første vibrator-eventyr.

Her på siden finder du svar på alle din spørgsmål om, hvordan du bruger en vibrator, og hvordan du vælger den rigtige.

Velkommen til en helt vidunderlig vibrerende verden!

Hvordan bruger man en vibrator?

Du kan bruge din vibrator på flere måder. Du kan bruge din vibrator alene, når du onanerer, eller du kan bruge den sammen med en sexpartner. En vibrator kan stimulere klitoris, brystvorterne, mellemkødet, penis - ja faktisk lige præcis det område af din krop, hvor du synes, det føles rart.

Du kan bevæge din vibrator frem og tilbage, styre den med din hånd, mens du har sex, eller måske lægge dig oven på den. Du kan også få ham eller hende, du har sex med, til at bruge vibratoren på dig.  

Det bedste er, at du prøver dig frem for at finde ud af, hvad du bedst kan lide. Er du vant til at onanere ved hjælp af en finger på klitoris, vil det måske være rart at kunne give din finger en pause - og en vibrator kan samtidig give dig en hel anden form for orgasme, fordi den vibrerer meget hurtigere, end din finger nogen sinde vil kunne bevæge sig.  

7 tips: Sådan bruger du din vibrator

  1. Start med at røre ved dig selv for at tænde din krop, inden du tænder for vibratoren. Der er ikke noget i vejen for at køre direkte på med dit legetøj, men en stille og rolig start kan resultere i en stærkere orgasme i sidste ende.
  2. Stimulér dig selv uden på tøjet. Hvordan føles det, hvis du beholder trusserne på og stimulerer dine erogene zoner uden på tøjet? Måske der gemmer sig en helt ny oplevelse her.
  3. Bevæg vibratoren. Nogle oplever, at klitoris eller andre erogene zoner bliver følelsesløse, hvis de intense vibrationer er fokuseret ét sted for længe. Det er ikke farligt, og du skal bare forsøge dig frem - prøv at se, hvad der sker, hvis du bevæger din vibrator frem og tilbage eller rundt i cirkler.
  4. Stimulér dig selv foran din partner. Har du sex med en partner, så lad dem iagttage dig mens du stimulerer dig selv. Det kan være helt vildt frækt.
  5. Brug din vibrator i ske. Læg dig i ske med din partner og få dem til at trænge ind i dig bagfra med penis, en finger eller en dildo, mens du krænger det øverste ben bagover og rundt om din partners krop og stimulerer dig selv med en vibrator.
  6. Arranger dig behageligt med en masse puder i ryggen, læn dig bagover, bøj og spred benene, mens du skyder underlivet lidt frem. Brug din vibrator til at stimulere dig selv - eller få din partner til det - mens de f.eks. slikker dig mellem benene eller trænger ind i dig med en finger.
  7. Brug vibratoren, når du giver et blowjob. Sæt ikke vibratoren direkte på penis, men lad den hvile mod din kind eller på din partners mellemkød mens du giver et blowjob.

Hvorfor bruge en vibrator?

For nogle er det ikke nok at blive stimuleret med en finger eller at blive penetreret for at få en orgasme. Der er bare nogle af os, der har brug for en vedholdende og kraftig stimulering for at kunne komme - og her er vibratoren din ven. Vibratorer er designet til at få dig til at komme. 

Der findes ingen vibrator, der kan give dig orgasmegaranti, men sex med vibrator kan være dejligt og skønt. Også selvom du ikke klimakser. Og har du ikke før oplevet at komme, så kan det måske være nemmere for dig at få din første orgasme med en vibrator. 

LÆS OGSÅ: 7 gode råd: Hvorfor kan jeg ikke blive våd?

Hvor bruger man en vibrator?

Du kan bruge en vibrator mange steder på kroppen - du kan faktisk bruge den lige præcis der, hvor du synes, det føles allerdejligst. Du kan bruge den på klitoris, på mellemkødet, på penis, ved anus, på ballerne og brystvorterne. Prøv dig frem og undersøg, hvor det føles godt, skønt og pirrende.

Skal man bevæge en vibrator?

Du kan bevæge din vibrator frem og tilbage over klitoris, dit mellemkød eller en hvilken som helst anden del af din krop, hvor det føles rart. Er følelsen af vibrationer lidt for intens, når du holder vibratoren stille, så forsøg dig frem for at finde ud af, hvordan du bedst kan lide det.

I hvilke stillinger kan man bruge en vibrator?

Du kan bruge en vibrator i alle stillinger. Både mens du ligger ned, sidder op, har sex i doggystyle eller ligger på siden. Prøv også at sætte dig oven på din vibrator eller at lægge dig fladt på maven med vibratoren under dit kønsorgan. 

Det eneste, der kan være svært, er at få plads til at stimulere dig selv med vibratoren, mens du har sex i missionærstilling - især hvis din sexpartner ligger ind over dig. Her kan du måske lægge et par puder ind under din numse, så dit underliv bliver løftet. Så kan din partner nemmere være oprejst, mens de trænger ind i dig, og du kan samtidig stimulere din klitoris med vibratoren.  

Får man nemmere orgasmer med en vibrator?

Nogle oplever, at det er nemmere at få orgasme med en vibrator. Men det er meget individuelt, hvad der føles bedst, og hvordan du bedst oplever at komme. Har du ikke prøvet at få orgasme før, kan det måske være en oplevelse, du har til gode med en vibrator i hånden!

Start med at blive fortrolig med din krop

Er det nyt for dig at have sex med en vibrator, er det en god idé at blive fortrolig med din krop først. Her kan din vibrator hjælpe dig godt på vej. Rør dig selv forskellige steder uden vibratoren og prøv derefter, hvordan det føles med vibratoren. Du skal ikke bekymre dig om, at det kan føles akavet og mærkeligt først. Det gælder hverken om at gøre det rigtigt eller at se “rigtig” ud imens - det handler om, at det skal føles rart. 

Prøv for eksempel, hvordan det føles, når du bevæger vibratoren frem og tilbage uden på dine trusser først. Hvordan føles det, hvis du kæler for dine skamlæber med den? Og hvordan føles det, når du holder den mod klitoris med forskellige styrker?

Kan man bruge en vibrator til analsex?

Du kan godt bruge din vibrator analt. Prøv dig frem, om det føles rart. Du kan starte med at føre den forsigtigt rundt om anus. Men vær forsigtig med at bruge små vibratorer til analsex, og hav altid et godt greb om dit legetøj - smutter din vibrator for langt op, og kan du ikke få den ud, slipper du nok ikke for en lidt akavet tur på skadestuen. 

Husk også, at din vibrator skal have kondom på, hvis du bruger den analt, hvis den også bliver brugt vaginalt. Kondomet beskytter mod, at du fører bakterier fra anus til skeden. Så husk at skifte kondom, inden du fører dit legetøj ind i vagina.

Brug glidecreme!

Det er en god idé at bruge glidecreme, når du har sex med vibrator. Det gør oplevelsen mere intens og nydelsen større, når glidecremen får din vibrator til at bevæge sig nemmere hen over huden. 

De vedholdende vibrationer kan irritere hud og slimhinder, hvis du ikke først har dryppet et par dråber glidecreme på dit legetøj. 

Når du bruger glidecreme sammen med sexlegetøj, skal du huske at vælge en vandbaseret en af slagsen. Især vibratorer, der er lavet af silikone, kan ikke tåle silikonebaseret creme.

Gør din vibrator ren efter brug

Husk altid at vaske din vibrator, når du har brugt den. Hvis du vasker din vibrator med sæbe, er det vigtigt, at sæben er meget mild. Bedst er det at bruge en toy cleaner, der er lavet særligt til sexlegetøj. Og sørg for at skylle din vibrator godt bagefter, så der ikke sidder sæberester på den. 

Er din vibrator ikke vandtæt, så pas på, at der ikke kommer vand i motoren, når du vasker den. 

Hvilken vibrator skal jeg vælge? 

Der findes mange forskellige vibratorer. De kommer i forskellige former, farver og størrelser og er designet til forskellige formål. Nogle vibratorer et skabt til at være små og diskrete og kunne ligge i din hånd, mens du stimulerer klitoris. Andre er lavet til at ramme dit G-punkt inde i skeden og ae det med rare vibrationer. 

Har du ikke før prøvet at bruge en vibrator, er det en god idé at starte med en lille klitorisvibrator, så du kan udforske, hvad der føles rart på din krop. Her får du et overblik over nogle af de typer af vibratorer, du finder hos Klub Venus:

Klitoris vibrator

En klitorisvibrator er designet til at stimulere din klitoris. Den lille knop, der sidder øverst mellem dine indre kønslæber, er kun en lille del af klitoris. Klitoris strækker sig ind i kroppen og er 9-12 cm lang og 6 cm bred. I klitorishovedet, den lille knop, du kan stimulere med en finger eller vibrator, mødes 8.000 nerveender, der er med til at give dig en intens oplevelse, når de bliver stimuleret på en rar måde. For eksempel med en vibrator. 


En klitorisvibrator er typisk designet, så den kan ramme den lille knop nænsomt og præcist, men du kan også bruge din klitorisvibrator andre steder på kroppen, hvor det føles rart. Prøv for eksempel at bruge den på mellemkødet, brystvorterne eller at kærtegne ballerne med den.  

En klitorisvibrator er typisk lille og diskret og nem at transportere, hvilket også har sine fordele. 


Wand vibrator

En wand ligner lidt en mikrofon, men du får nok ikke meget ud af at synge i den. Til gengæld er der andre virkelig gode måder at bruge den på. Oprindeligt blev wand’en opfundet med det formål at massere ømme muskler, men det tog ikke lang tid, før massageapparatets andre fordele blev opdaget. For ud over at kunne lindre trække nakkemuskler, så føles vibrationerne fra din wand også virkelig rare mod klitoris, brystvorter, penis og alle andre erogene zoner. 

Din wand giver kraftfulde vibrationer og har typisk et bøjeligt hoved, så den kan ramme præcis der, hvor det føles bedst.

G-punksvibrator

G-punktsvibratoren er designet til at ramme dit G-punkt og stimulere det på den dejligste måde. Den er typisk formet som en dildo, men bøjer let, så den rammer dit G-punkt. Det lille, fintfølende punkt sidder placeret ud mod din navle, så husk at vende vibratoren rigtigt, når du bruger den<3

Rabbit vibrator

Det siges, at rabbit vibratoren blev opfundet i Japan, fordi det var forbudt at lave dildoer, der lignede en penis. Derfor opfandt en kreativ japaner kaninvibratoren der lignede, ja: En kanin! 

Rabbit vibratoren har to “ører”, der kæler for klitoris, mens den med en lang, fallisk form også stimulerer dig indvendigt. Nogle kaninvibratorer er samtidig også G-punktsvibratorer og stimuleringen af både dine indre og ydre hotspots kan give intense orgasmer.

Bullet vibrator

En bullet vibrator er så lille, at du kan gemme den i din hånd. Ofte er en bullet vibrator en ganske lille klitorisvibrator, der trods sin lille størrelse bestemt ikke skal underkendes den store effekt, den kan have, når du tager den i brug. Nem at have med over alt - du kan endda finde plads til den i din skuldertaske eller makeuppung. 

Vibrator med vacuum og lydbølger

Kast dig ud i at eksperimentere med en klitorisvibrator, der stimulerer dig med enten vakuum eller lydbølger. Følelsen af blid sonar eller vakuum mod klitoris er fantastisk!


Find svar på mange flere af dine spørgsmål her på Klub Venus. Læs bl.a. svaret på spørgsmålet hvordan får man en orgasme?, og hvor sidder klitoris? Og find vores guide til etisk og feministisk porno.