Tilføj et gratis I CUM FIRST strandhåndklæde til din ordre over 299,-

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

Er det normalt at onanere?

Er det normalt at onanere?

Er du i tvivl om, hvad der er normalt og unormalt, når det kommer til onani? Det korte svar er: Jep, det er helt normalt at onanere. Og er du usikker på dig selv og hvad der er normalt i forhold til din krop, så har vi flere guides her på Klub Venus, du kan gå på opdagelse i - som f.eks. vores guide med tips til hvordan man onanerer - hvis du skulle savne noget inspiration. 

 

Hvor ofte er det normalt at onanere?

Nogle onanerer hver dag. Andre flere gange om dagen. Nogle et par gange om ugen. Og andre onanerer sjældent. Det er ikke nogen statistik, der viser, hvor ofte det er normalt at kærtegne og stimulere sin egen krop. I perioder af dit liv vil du sikkert masturberer mere end i andre perioder. 

Og er du bange for, at du onanerer for meget, så kan du tage det ganske roligt. Du kan ikke onanere for meget med mindre, det ligefrem går ud over dit sociale liv, eller du ikke kan passe dit job, din uddannelse eller din hverdag. Hvis du er bekymret for, om du er blevet afhængig af onani, kan du altid snakke med din læge, der kan henvise dig til behandling. 

 

Det er sundt at onanere?

Hvis du går rundt og har en forestilling om, at du er unormal, fordi du onanerer, så skal du vide, at onani faktisk bare er et tegn på, at du er sund - og helt normal. Faktisk er onani afstressende, det booster dit humør og du lærer din krop at kende.

Så ja, det er både sundt og godt at onanere. Det frigiver stofferne dopamin, endorfin og serotonin i din hjerne, der får dig til at føle dig godt tilpas. Og studier har faktisk også vist, at det kan lindre menstruationssmerter. 

LÆS OGSÅ: 17 gode grunde til at onanere

 

Hvor tidligt er det normalt at begynde at onanere?

Der er ikke rigtig nogen aldersgrænse for, hvornår det er normalt at begynde at onanere. Selv helt små børn rører ved sig selv, fordi det føles dejligt. Det er selvfølgelige først, når man bliver lidt ældre og nærmer sig puberteten, at der også følger seksuelle fantasier med.

Måske har du som barn oplevet, at få at vide, at du ikke måtte røre ved dine kønsorganer - i hvert fald ikke, når der var andre til stede. Og måske det har fået dig til at skamme dig og føle dig forkert. Men der er intet forkert i at onanere - selvom du som voksen selvfølgelig godt ved, at det er noget, man kun gør, når man er alene eller sammen med en sexpartner, der har givet samtykke. 

LÆS OGSÅ: Hvordan bruger man en vibrator? 

Best Sellers