Altid diskret levering. Fri fragt på ordre over 599,- kr

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

Shibari: Komplet guide til japansk bondage

Shibari

Drømmer du om at binde din partner i smukke bondage-knuder, der giver dig kontrollen? Eller drømmer du om at være den, der underkaster dig og bliver fastholdt på mest æstetiske måde? Så er den japanske bondage Shibari muligvis en kink for dig. 

 

Hvad er shibari?

Shibari er en form for bondage, hvor man binder sine partnere med reb i æstetiske mønstre og knuder på dele af- eller hele kroppen. Den, der er bundet, bliver betragtet som et kunstværk, hvor kropsdele og former er fremhævet og indrammet af rebet.

I japansk bondage bliver der leget med polerne mellem at tage kontrol og overgive kontrol - en leg mellem den dominante og submissive rolle, hvor den ene tager magtens og den bundne partner underkaster sig.

For nogle er shibari en kink, der fører til enorm ophidselse, og for andre fungerer det mere som en meditativ praksis. Det kan udføres både med og uden tøj.

I den vestlige verden kender de fleste til bondage og bondage-bindinger, som minder om de bindinger, man laver i shibari. I den vestlige verden er bondage ofte også krydret med udstyr som cuffs og gag-balls, hvor shibari i den oprindelige form kun består af at binde hinanden med reb.

Nogle oplever trancelignende tilstande og stor ophidselse under akten, mens andre bruger det som en form for meditation. Nogle bruges det som en måde at slippe indre stress og få afløb for følelser.

 

Hvordan kommer jeg i gang med shibari?

Først og fremmest skal du have afklaret med dine partnere, om de har lyst til at udforske shibari-kunsten med dig. Det kan være en godt og udviklende at flytte sine grænser - men de skal ikke overskrides.

Når I binder hinanden og udforsker shibari, kan det styrke intimiteten og tilliden mellem jer. I vil kunne opnå stærke oplevelser sammen, som kan udløse store følelser. Mange oplever en rus af endorfiner under og efter seancen, og nogle vil få stærke følelser under bindingen. Derfor er er det en god idé at lave jeres egne guidelines til, hvordan det hele skal foregår. Her er nogle ting, der er gode at tage stilling til på forhånd: 


  • Hvem skal binde - og hvem skal bindes?
  • Skal I binde hinanden nøgne eller med tøj på?
  • Hvad er jeres forventninger til oplevelsen?
  • Hvad vil I gerne være med til, og hvor går jeres grænser?

 

Hvilket udstyr har jeg brug for?

Kreativitet er rigtig godt - men lige når det kommer til shibari og bondage-binding, så gælder safety first! Vælg altid udstyr, der er beregnet til formålet og drop bælter, reb fra redskabsskuret eller garn fra strikkeklubben. Er I endnu ikke helt klar til shibari-rebet, så kan I udforske bondage med cuffs, halsbånd og gag-ball.

 

8 tips til dig der gerne vil udforske shibari

Når du og din partner er klar til at udforske jeres kink, er der nogle ting, der er gode at forberede inden:

1. Regler - Lav på forhånd jeres egen personlige aftale og guidelines til forventninger, ønsker og grænser.

2. Safe word - På forhånd skal I også have aftale et safe word, som I kan sige, hvis legen skal stoppe helt.

3. Pas på halsen - Bind aldrig knuder om halsen.

4. Saks -  Hav altid en saks i nærheden, så I kan komme hurtigt ud af shibari-knuderne, hvis de ikke er til at få op, eller en af jer får det skidt.

5. Brug korrekte bindinger - Selvom du har været spejder, så glem dine råbåndsknob og kællingeknuder. Brug kun originale shibari-bindinger. De er lavet til formålet og er mere sikre.

6. 2-finger-reglen -  Lav aldrig dine bindinger strammere, end du kan have to fingre mellem rebet og huden.

7. Shibari-reb - Brug kun shibari-reb, der er beregnet til at lave japansk bondage med.

8. Tjek Youtube - Vil I have et par tips og sex-ideer, inden I kaster jer ud i shibari, så se et par Youtube-videoer om emnet sammen, så I er godt forberedt.

 

2 shibari-knuder du skal kende

Her præsenterer vi dig for to bondage-knuder, som du bør kende til. Ved at mestre de to, kan du lavet et utal af smukke bindinger på dine partnere. 

 

1. Single column tie

En god begynder-knuder er ‘single column tie’, som er grundlæggende for stort set alle shibari-bindinger, du kommer til at lave. Single column tie bruger du f.eks. til at binde om en ankel eller et håndled. 

I denne video kan du se step for step, hvordan du laver den. Det er altid en god idé at øve knuderne på dit eget ben, inden I binder hinanden. På den måde slipper du for at fumle med det, når først I er in the mood. *link til den anden video fra bondage tekst*

 

I denne video kan du få gode tips til, hvilke bondage-bindinger, du kan lave som begynder, med single column tie. 

 

2. Double column tie

Denne shibari-knude minder om single column tie, men benyttes til at binde f.eks. begge håndled eller ankler sammen. Du kan bruge den til at fiksere hænderne foran eller bagpå ryggen, binde en ankel sammen med et håndled osv. 

Du får en god gennemgang af bindingen her:

Hvad betyder ordet 'shibari'?

Shibari betyder "at binde" og den meget lignende praksis, ‘kinbaku’, betyder "at binde stramt".

 

Historien bag shibari

Ordet stammer fra en traditionel japansk praksis, der kaldes hojōjutsu, som var et metode til at at fiksere og transportere krigsfanger. Metoden stammer helt tilbage fra 1600-tallet og blev i nogle tilfælde også brugt til at torturere krigsfanger.

Man bandt fangerne i nogle særlige mønstre alt efter, hvilken forbrydelse de havde lavet. Så shibari-bindingerne havde også en meget symbolsk funktion.

I løbet af 1800-tallet blev praksissen langsomt udfaset og dukkede i stedet op i de japanske BDSM-miljøer. Her blev det kendt som shibari eller kinbaku.

 

Hos Klub Venus finder du masser af inspiration til dit sexliv. Læs bl.a. vores guide til dig, der har svært ved at blive tændt, vores tips til bækkenbundskugler, og vores artikel, der besvarer spørgsmålet hvordan bruger man en dildo?