Altid diskret levering. Fri fragt på ordre over 599,- kr

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

Guide: 9 råd til at holde længere i sengen

9 råd til at holde længere i sengen

Hvordan holder man længere i sengen? Et spørgsmål, du er langt fra den første, der stiller, hvis du har en penis og er seksuelt aktiv. De fleste har nemlig oplevet at få udløsning ‘for tidligt’ - eller i hvert fald tidligere, end de har lyst til. For nogle er det noget, der sker en gang imellem, og for andre er det noget, der sker tit og ofte, og er begyndt at fylde som en frustration eller skam.

Men lad som det første slå fast: At komme ‘for hurtigt’ er måske i virkeligheden ikke de rigtige ord at bruge, for hvem skal bestemme, hvornår det er det bedste tidspunkt at komme på, eller hvor lang tid, man bør kunne holde i sengen. Forvent ikke, at du skal kunne holde din udløsnings tilbage lige så længe som skuespillerne, du måske har set i en pornofilm. For det er - ja - film. 

Samtidig så er det også helt i orden at have et ønske om at kunne holde udløsningen tilbage. Vi har samlet en række råd til dig, der føler, du kommer for hurtigt. 

 

Hvad er for tidlig udløsning?

At komme for hurtigt. Hurtig sædafgang. Eller præmatur ejakulation, som lægevidenskaben kalder det. Ifølge Sundhed.dk, der er Sundhedsvæsenets website, defineres for tidlig udløsning som “udløsning hurtigere end tre minutter efter, at den seksuelle aktivitet er startet”. Nogle oplever endda at komme hurtigere end et minut inde i sex’en.

 

Hvorfor kommer jeg for hurtigt?

Der kan være flere årsager til problemet, og hvor man tidligere troede, at det skyldes psykiske årsager, ved man i dag, at det ofte en en kombination af mentale og og fysiske faktorer. Skam, traumer og stress kan spille ind, ligesom skader og forstyrrelser i reflekser, nervesystemet eller stofskiftet også kan være en årsag. Blot for at nævne nogle få. Man ved også, at hurtig sædafgang oftere opstår hos unge end hos ældre. 

 

Så hvordan holder man længere i sengen?

Til alt held, så er der noget at gøre ved sagen. Der er flere ting, du kan eksperimentere med derhjemme enten alene, når du onanerer, eller sammen med en partner. Oplever du stadig problemer, så kontakt din læge. For tidlig udløsning er en udfordring, du kan få hjælp til.

Først og fremmest er der her 9 gode råd til  dig, der kommer for hurtigt.

 

1. Tal med din partner - hvis du er i et parforhold eller har sex med en mere eller mindre fast partner, vil det være rart både for dem og dig at sætte ord på elefanten i rummet. Hurtig sædafgang er ofte forbundet med tabu og skam, og netop det kan faktisk være med til at forstærke problemet. Derfor er det en god idé at skabe et trygt rum for dig selv, hvor din partner kan hjælpe dig med at finde en løsning.

 

2. Skift stilling - der findes et hav af sexstillinger at vælge imellem, og nogle er bedre end andre til at forsinke din udløsning. Prøv en ny stilling. Eller skift stilling undervejs i akten.

 

3. Brug kondom - hvis du gerne vil holde længere i sengen, kan du eksperimentere med at bruge kondom i forskellige tykkelser. Nogle kan endda fås med bedøvende creme. Kondomet nedsætter følsomheden i penis, mens du har det på, og det kan forsinke din udløsning.

 

4. Brug en penisring - en penisring er en lille ring i silikone, som du fører ned omkring penisroden, og her skal den så sidde, mens du har sex. Ringen hæmmer blodcirkulationen, og for nogle betyder det, at de holder længere. Der er også dem, der rapporterer, at de oplever en kraftigere orgasme, når de har samleje iført en penisring.

 

5. Brug bedøvende salve - en hurtig sædafgang kan også udskydes ved hjælp af lidt bedøvende salve. Det er én af de metoder, der bliver foreslået af Sundhedsvæsenet. Salven smører du på, inden du skal have sex - men sørg for at tørre den af igen, hvis du vil penetrere din partner. Sørg for at købe en, der er beregnet til formålet - spørg evt. din læge til råds først.

 

6. Prøv tantra - tantrasex er kendt for netop ikke at have fokus på udløsningen som ‘den store finale’. Derfor kunne det være en god idé for dig, der bøvler med præmatur ejakulation, at udforske tantra med din partner. Vi har selvfølgelig lavet en guide til tantrasex.

 

7. Onanér inden sex med en partner - onani en til to timer før du skal have sex er også værd at teste af. For nogle virker det. For andre betyder det, at de ikke har lyst til sex, når det så endelig er, eller at de ikke kan få en erektion. Eksperimenter dig frem for at finde ud af, om det er et råd, du kan bruge til at holde længere i sengen.

 

8. Prøv ‘stop og klem’-metoden - Sundhedsvæsenet anbefaler også en metode, hvor du eller din partner skal ‘klemme’ penis. Den bliver beskrevet sådan her 1) hav sex, som I plejer, og stimulér penis, indtil du kan mærke, at udløsningen nærmer sig. 2) Stop, hvad i har gang i og få din partner til at klemme over penis lige bagved penishovedet - du kan selvfølgelig også selv gøre det, hvis du har sex alene. Hold grebet i nogle sekunder, indtil din trang til at komme forsvinder. 3) Giv slip og vent i 30 sekunder, inden i går i gang med at have sex igen. 4) Når du mærker, at du er lige ved at komme, gentager I punkt 2. 5) Gentag så mange gange, I selv føler, det er nødvendigt, og du er klar til at komme. Gør I det hver gang, I har sex, bliver det med tiden en vane ikke at få for tidlig udløsning.

 

9. Lav knibeøvelser - hvis du troede, at det var for personer med en vulva, så tager du fejl. Kontrol over din bækkenbund giver dig bedre kontrol over, hvornår du kommer. Også, hvis du er udstyret med en penis. Kræftens Bekæmpelse har lavet en udførlig guide til bækkenbundsøvelser for personer med penis.

 

Hurtig sædafgang behøver ikke at betyde, at sex’en er slut

Husk på, at sex ikke nødvendigvis slutter med en udløsning eller orgasme. Sex kan være skønt uden, og det kan også være dejligt at fortsætte efter den ene af jer eller I begge er kommet. Og selvom du måske er kommet hurtigt, og din erektion er forsvundet, så findes der flere måder at fortsætte på. F.eks. kan du lade en dildo eller vibrator tage over, hvor du slap, eller du kan give din partner oralsex. Til det formål har vi lavet de to guides hvordan giver man et godt blowjob og hvordan slikker man fisse.

Best Sellers

Bestseller
Bestseller