Sådan rengør du dit sexlegetøj

Illustration af Ida Lindbæk

Guide: Sådan rengør du dit sexlegetøj

Din første tanke efter at have ramt klimaks med din yndlingsvibrator, er nok ikke at række ud efter spanden med rengøringsmidler. Men det er faktisk ikke nogen dårlig idé. Du passer nemlig både dit eget og dit sexlegetøjs helbred allerbedst ved at holde det rent.


Der er flere gode grunde til at holde dit sexlegetøj rent: for det første er det med til at holde din vibrator i topform og forlænge dens levetid - og det er vi jo allesammen interesserede i. For det andet er det meget muligt, at din vibrator kommer til at samle bakterier, hvis den ligger og flyder. Det kan være rigtig frækt med nogle dirty vibes i soveværelse, men det er altså bare ikke ligeså frækt, når det er en flok bakterier der leverer dem… og særligt ikke noget det handler om dit underliv!
Det meste sexlegetøj kommer med en lille rengørings-guide. Hvis du er kommet i tvivl, kommer der her nogle overordnede retningslinjer:


Ikke-motordrevet sexlegetøj

Hvis du har produkter der ikke har en indbygget motor og som er lavet af materialerne: silikone, rustfrit stål eller pyrex glas, kan du koge dem i en gryde i nogle minutter for at sterilisere dem. Nemt! 


Brug den rigtige sæbe

Det kan være fristende bare at bruge en håndsæbe til hurtigt at rengøre dine produkter, men denne type sæbe indeholder ofte parfume eller andre stoffer som kan irritere din hud. Eftersom eftersom huden i underlivet er særligt sensitiv, skal man være ekstra forsigtig med hvad man putter derned.

I stedet foreslår vi at du bruger en mild sæbe, der ikke indeholder parfume eller lignende. Du kan også investere i en af vores toycleaners, som er særligt udviklet til nænsom rengøring af sexlegetøj og give det længere levetid. 

Rengøring af vakuum vibratorer

Vi har et lille udvalg af vibratorer, som bruger en særlig trykbølgeteknologi til at stimulere i stedet for almindelige vibrationer. For at rengøre denne type vibrator i deres fordybning, kan du bare bruge en vatpind!

Når du er færdig med dit legetøj

Du bør altid rengøre dit sexlegetøj efter brug. Ellers er der mulighed for, at dine kropsvæsker tørrer ind på vibratoren, yikes! Det en rigtig god idé at opbevare dit sexlegetøj tørt og godt i en lille hørpose, pung eller lignende.

Hvor bør jeg opbevare mit legetøj?

Mange vibratorer kommer med en lille pose til opbevaring. Den beskytter dit sexlegetøj fra bakterier og støv. Hvis din vibrator har ligget fremme, foreslår vi at du giver den en lyn-rengøring inden brug!