Tilføj et gratis I CUM FIRST strandhåndklæde til din ordre over 299,-

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

Guide: Sådan vasker du dit sexlegetøj

Rengøringsspray på grøn baggrund

Skal man vaske sit sexlegetøj? Jep, det skal man. Eller i hvert fald gøre det rent efter brug.

Din første tanke efter at have ramt klimaks med din yndlingsvibrator er nok ikke at række ud efter spanden med rengøringsmidler. Men det er faktisk ikke nogen dårlig idé. Du passer nemlig allerbedst på både dit eget og dit sexlegetøjs helbred ved at holde det rent.

 

Hvorfor skal jeg vaske mit sexlegetøj?

Der er flere gode grunde til at holde dit sexlegetøj rent: For det første er det med til at holde din vibrator i topform og forlænge dens levetid - og det er vi jo allesammen interesserede i. 

For det andet er det meget muligt, at din vibrator kommer til at samle bakterier, hvis den ligger og flyder. Det kan være rigtig frækt med nogle dirty vibes i soveværelset, men det er altså bare ikke lige så frækt, når det er en flok bakterier, der leverer dem … og særligt ikke når det handler om dit underliv!

 

LÆS OGSÅ: 12 simple råd: Sådan får du en sprøjteorgasme

 

Hvor ofte skal jeg vaske mit sexlegetøj?

Hver gang, du har brugt det. Noget legetøj kan du sterilisere ved at koge det, men du behøver ikke at finde den store suppegryde frem hver gang, du har haft sex. Husk blot på, at det legetøj, der godt kan tåle en tur i kogende vand, har godt af at blive skoldet af og til. Og ellers kan du nøjes med at vaske det i varmt vand og bruge en god sæbe, der er lavet til formålet. 

 

Må jeg vaske mit sexlegetøj med håndsæbe?

Nej. Det kan være fristende bare at bruge en håndsæbe til hurtigt at rengøre dine produkter, men denne type sæbe indeholder ofte parfume eller andre stoffer, som kan irritere din hud. Og eftersom huden og slimhinderne i underlivet er særligt sensitive, skal du være ekstra forsigtig med, hvad du putter derned.

I stedet foreslår vi, at du bruger en mild sæbe, der ikke indeholder parfume eller lignende. Det kan f.eks. være en intimsæbe. Du kan også investere i en af vores toy cleaners, der er særligt udviklet til nænsom rengøring af sexlegetøj og give det længere levetid. 

 

LÆS OGSÅ: Telefonsex: Din step-by-step guide til et long distance knald

 

Må jeg koge mit sexlegetøj?

Ja, visse typer legetøj uden motor kan du godt koge. Hvis det er produceret i enten silikone, rustfrit stål eller pyrex glas skulle du være home safe. Det er dog altid en god idé at tjekke efter i manualen - og har du ikke den længere, så find evt. dit legetøj på nettet og se, hvad producenten skriver. 

 

Må jeg rengøre mit sexlegetøj med vådservietter?

Kun hvis du husker at vaske det ordentligt inden, du skal bruge det næste gang. På almindelige vådservietter er der ofte lotion og parfume, og det har du ikke lyst til at skulle have i nærheden af dit underliv. Alternativt kan du købe vådservietter, der er lavet til formålet. Men varmt vand og en toy cleaner, der er lavet til formålet, ér altså bedst. 

Er du i tvivl om, hvordan du skal rengøre det legetøj, du står med i hånden lige nu? Det meste sexlegetøj kommer med en lille rengøringsguide. Hvis du er kommet i tvivl, kommer der her nogle overordnede retningslinjer:

 

1. Vask af sexlegetøj uden motor

Hvis du har produkter, der ikke har en indbygget motor, og som er lavet af enten silikone, rustfrit stål eller pyrex glas, kan du koge dem i en gryde i nogle minutter for at sterilisere dem. Nemt!

 

2. Rengøring af vakuum vibratorer

Hos Klub Venus har vi et lille udvalg af vibratorer, som bruger en særlig trykbølgeteknologi til at stimulere i stedet for almindelige vibrationer. Flere af dem kan godt tåle at blive våde og komme en tur under vandhanen for at blive vasket. 

Det, du skal være opmærksom på, er at de har et lille hul eller fordybning (det er her, de magiske vibrationer sker), og her kan der godt samle sig bakterier eller rester af glidecreme og kropsvæsker. Heldigvis kan du bare bruge en vatpind i fordybningen for at være sikker på, at du er nået hele veje rundt. 

 

3. Husk at tørre dit legetøj af efter vask

Lad ikke dit sexlegetøj ligge vådt og efterladt på køkkenbordet. Bakterier har brug for væske for at trives, men hvis du husker at give dit legetøj en tur med et rent håndklæde, så mindsker du risikoen for bakteriefest.

 

4. Opbevar dit sexlegetøj tørt og rent

Det en rigtig god idé at opbevare dit sexlegetøj tørt og godt i en lille hørpose, pung eller lignende. Mange vibratorer kommer med en lille pose til opbevaring. Den beskytter dit sexlegetøj fra bakterier og støv. Hvis din vibrator har ligget fremme, foreslår vi at du giver den en lynrengøring inden brug!

 

Læs også vores guides til hvordan du giver et blowjob, hvordan du giver din partner en nice intim massage, og hvordan du bruger et buttplug