Tilføj et gratis I CUM FIRST strandhåndklæde til din ordre over 299,-

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

You are 100 kr away from free shipping.

6 tips: Sådan får du en skedeorgasme

6 tips: sådan får du en skedeorgasme

Illustration af Ida Lindbæk

Skedeorgasme, klitorisorgasme, blandingsorgasme, sprøjteorgasme ... Med en vagina er der efter sigende mange veje til den syvende himmel, men for langt de fleste står skeorgasmen som et uudforsket land. Sådan behøver det dog ikke at være… Vi guider her til, hvordan du får den sagnomspundne orgasme. 

 

Hvad er en skedeorgasme?

En orgasme er en reaktion på en længerevarende stimuli af kønsdelene. De fleste oplever at få en orgasme gennem stimulering af klitorishovedet, der sidder over vagina, men det er ikke den eneste form for orgasme, som klitorisorganet kan give.

For mens klitorishovedet er synligt for dig og dine partnere som den lille, følsomme knop, der sidder over vaginaen, så er klitorissen faktisk et større organ, der går syv til ti centimeter ind i kroppen. Det er derfor det samme organ, der udløser en skedeorgasme, hvor du bliver stimuleret inde i vaginaen ved penetration af enten en penis, en finger eller et stykke sexlegetøj. 

Da det er det det samme organ, som bliver stimuleret, diskuterer forskere, om der egentlig er tale om to forskellige orgasmer, når det kommer til klitoris-og skedeorgasme, og om man derfor kan sige noget om forskel på kvalitet, længde og intensitet på de forskellige typer orgasmer. En ting er dog sikkert: Vil du have orgasme, er det en god idé at fokusere på klitorisorganet. 

 

LÆS OGSÅ GUIDEN: Hvordan får man en sprøjteorgasme?

 

Forskellen på skedeorgasmen og klitorisorgasmen

Kigger vi nærmere på klitorishovedet, der er den lille knop ved skeden, har den faktisk  næsten dobbelt så mange nerveender som en penis. Klitorissen har 8.000 nerveender, mens en penis har 4.000-5.000 nerveender. Derfor skulle man tro, at det er nemmere at få orgasme, hvis man er indehaver af et klitorisorgan - og det er det måske også, når det kommer til stimulering af klitorishovedet, men desværre oplever mange, at skedeorgasme er meget sværere at få, fordi den indvendige stimulering af klitorisorganet ikke er så direkte, som stimulering af klitorishovedet. 

Faktisk viser undersøgelser, at kun cirka 18 procent af alle med en vagina har oplevet at kunne komme alene ved penetration. Alligevel hersker der en misforstået opfattelse af, at vaginal orgasme er den mest “rigtige” type orgasme, hvilket måske skyldes, at de storladne og altid simultane orgasmer, vi ser i alt fra romantiske film til pornofilm, næsten altid er et resultat af penetration frem for stimuli af klitorishovedet. 

 

Kan alle få en skedeorgasme?

Som udgangspunkt ja - hvis du altså har en skede, men der kan være nogle faktorer, der spænder ben for at et fysisk festfyrværkeri. Den mest almindelige grund til, at orgasmen udebliver, er en slap bækkenbundsmuskulatur. Det lyder måske ikke så frækt, men den fysiske del af orgasmen kan simpelthen bedst forklares som, at ens bækkenbundsmuskler går i spasmer. Gentagende gange trækker musklerne sig sammen og slipper igen, men ved utrænede muskler vil sammentrækningerne næsten ikke kunne mærkes, og det kan resultere i, at orgasmen føles meget svag eller slet ikke gør sin entre. 

Sex sidder mindst lige så meget i hovedet som i kroppen, og derfor kan psyken også have en stor indvirkning på, om du oplever en orgasme. For at kunne få orgasme kræver det, at du slapper af, og stress og bekymringer er derfor nogle af de største orgasmerøvere, der findes.

 

LÆS OGSÅ GUIDEN til de bedste onani-tips

 

Hvordan får jeg en skedeorgasme?

Præcis som med en klitorisorgasme opnår du en skedeorgasme gennem intens stimulering af dit klitorisorgan - i dette tilfælde sker stimuleringen bare indefra frem. Grunden til, at det for de fleste er nemmere at få klitorisorgasme end skedeorgame, er den belejlige måde, klitorishovedet stikker ud af organet, som ellers kan være svært at ramme præcist. 

Det er formentlig her, at snakken om det mytiske g-punkt er opstået - det er nemlig området i din vagina, hvor der er nemmest adgang til klitorisorganet. Det varierer fra vulva til vulva, hvor dette punkt sidder, men du finder det cirka to-fem centimeter inde i vagina på skedevæggen ud mod kønsbenet. Skedeorgasme opnås, når dette område bliver masseret eller på anden måde stimuleres af sexlegetøj, fingre eller penis gennem et pres. Og vi taler ikke bare om et enkelt eller to små pres, men et jævnt og ganske hårdt pres på det samme område i en konstant rytme. 

Bruger din partner fingre, er det et godt fif at lave ”kom her"-bevægelser, mens en god sexstilling til at opnå skedeorgasme f.eks. kan være doggystyle, fordi din partner med penis eller en strap on støder mod forsiden af skedevæggen, hvor g-punktet sidder.

 

6 tips til dig, der gerne vil opleve en vaginal orgasme 

  1. Kniiiiib og træn din bækkenbund. Stærke bækkebundsmuskler giver stærkere sammentrækninger og dermed potentielt nemmere og bedre orgasmer. 
  2. Slap af og giv slip. Det kan være svært, men forsøg hverken at tænke på morgendagens opgaver eller på din iver efter at få en skedeorgasme. Den kommer nemlig bedst ved at slippe tankerne og kontrollen og i stedet lade nydelsen overtage kroppen fysisk og psykisk.
  3. Tænk ikke så meget over, om orgasmen kommer via klitoris eller skeden, men mere på, at du skal stimulere dit klitorisorgan - forskerne er uenige om, hvorvidt vi overhovedet kan skelne mellem klitoris- og skedeorgasmer.
  4. Doggystyle eller missionærstilling med en pude under bagenden er gode stillinger til penetration, der kan stimulere g-punktet - altså klitorisorganet i vaginaen - og dermed føre til skedeorgasme.
  5. Husk, at stimuleringen kræver et vedvarende og konstant pres - akkurat som når du får en orgasme ved at stimulere klitorishovedet.
  6. ”Kom her"-bevægelser er en god måde at få skedeorgasme gennem en partners fingre. Bevægelsen kan være svær at lave selv, til gengæld findes der sexlegetøj, der laver samme bevægelse.

 

Læs også vores guide til tantrasex, vores artikel om de bedste sexlege, og vores guide til dig, der overvejer en trekant.  

Best Sellers

Bestseller